Infon ohjelma tarjoaa opiskelijoille ja valmistuneille mahdollisuuden vuorovaikuttaa oman sisäisen itsensä kanssa.

Olemme jo pari vuotta tarjonneet infolaisille “jotain aivan muuta” kuin tutkinto-opetusta. Osallistuminen ei maksa mitään ja ilmottautuminen tapahtuu täällä. Deadline ilmottautumiselle on 1.9.2021 klo 17:00.

Kurssille on kiintiöt sekä opiskelijoille että alumnille.

Photo by Martin de Arriba on Unsplash.

Kurssista tässä:

Performing Possibility

In this course, our goal is to initiate an introductory improvisational study process exploring the relationships between personal experiences of performance, possibility, risk-taking and well-being.

Study Modes

Our working methods will include various improvisational practices and group exercises. Mostly, we will work through solo improvisational practice using (Inter)acting with the Inner Partner (IwIP).

IwIP is a…


Syyslukukausi siellä jo pakkaa reppuaan ja valitsee uusia värikyniä penaaliin. Kohtapuolin pitäisi varmaan itse kunkin katsella mitä syksy tuo tullessaan. Tässä kolme työpaikkaa Infon ytimen ympärillä: COO, SomeIlmiöiden tuotepäällikkö ja phuksien viestintäkurssin assari (uusi kurssi).

Hanki työkokemusta, kerää palkkaa ja vie Infoa kohti awesomenessiä. Lue alta lisää!

Infon COO

…eli koulutusohjelman operatiivinen oikea käsi. Tämä pesti perustettiin tammikuussa ja sitä pyörittänyt parivaljakko Ken Riippa ja Nestori Lautanala loivat hyvän pohjan.

Nyt tarjolla oleva pesti alkaa syyskuun alusta ja jatkuu joulukuun loppuun asti, eli 4 kuukauden määräaikainen työ ja osa-aikaisuus on neuvoteltavissa 2–4 päivää viikossa. Tämä ei ole perinteistä assariduunia opiskelujen ohella, vaan ihan kunnon työpaikka jolle kannattaa varata aikaa sekä omistautumista.

Info on koulutusohjelma…


Etätunnelin päässä on jo valoa… ainakin juuri nyt keskiviikkona 23.6. on pelkkää kirkasta auringonpaistetta! Tässä yhteenvetoa siitä mitä Infolle kuuluu ja miltä maailma näyttää juhannuksen kynnyksellä.

…ja kuten näillä puolivuosikirjelmillä on tapana, niin nämä ovat minun (Risto) silmälasien läpi, joten jotain voi jäädä mainitsematta vaikka pitäisi. My bad.

Kesä, laituri, järvi, uimalelut, kanootti, lautta, siskon koira, serkuksia… kaikki kutsuu nauttimaan elämästä ja siitä mikä lopulta onkaan merkityksellistä. Riston ottama (filmi)kuva Juvan mökiltä.

We made it!

Lukuvuoden alussa elokuussa oli kaikilla selkeä huoli, että mitä jos syksyn lisäksi myös kevät on etänä. Erityisesti, miten ihmeessä phuksivuodesta voi selvitä täysijärkisenä, jos yliopisto-opetus on pelkkää etäilyä? No, nyt tässä sitä ollaan yli vuosi etäopintoja/opetusta takana.

Eihän sitä tiedä mikä tulevan syksyn tilanne on: pääsemmekö palaamaan kampukselle ja millä ehdoilla, mutta…


Our awarded “Facilitating Change” course, version 2021, kicked off on April 22nd! We are happy to announce that we had over 400 registrations and about half of those will be receiving proper study credits (thanks to FITech).

NOTE! You can still join the lectures as a “tourist”, i.e., you can listen and take part in the lecture discussions. However, the enrolment for credits is now closed. Just contact us via email facilitating(ät)aalto.fi .

Photo by Ross Findon on Unsplash

Just like last year, this course is a powerful blend of hands-on practice and academic theory for anyone interested in change leadership, organisational transformation, organisation design, and…


Talven aikana oli meidän 2. vuoden kandiopiskelijoille ja 1. vuoden maisteriopiskelijoille perinteinen AllWell?-kysely. Pidämme numeroista ja tuloksista vielä erikseen Aallon psykologien kanssa palaverin, mutta jo ennen sitä niin tässä on yhteenveto avoimista vastauksista.

Photo by Changbok Ko on Unsplash.

Teimme niin että emme julkaise avoimia vastauksia sellaisenaan, vaan pelkästään yhteenvedon niistä. Vaikka vastaukset ovat anonyymejä eikä niistä oikein voi arvata henkilöllisyyttä, niin emme halua julkaista sellaisenaan tekstejä joita kirjoittaja kirjoittaessaan ei tiennyt päätyvän julkiseksi.

Opiskelukokemus korona-aikana

Toisille etäopiskelukokemus on ollut haasteellisempi kuin toisille. Tässä joitain asioita, joita mainittiin useammin kuin kerran:

  • Monet tunsivat olonsa yksinäisemmäksi kuin aikaisemmin, kun vertaistukea ei ollut niin helposti saatavilla kuin aikaisemmin. …


Infon phuksit, tupsut ja muut. Nyt tarjolla kesätyötä sekä yksittäinen keikka informaatiomanipulaation saralla.

Haku on nyt auki ja hakemukset Ristolle spostiin 9.4. klo 8:00 mennessä. Hakemukseen vapaa saateteksti, CV sekä opintosuoriteote. HUOM! muista tarkka s-postin otsikko niin menee perille.

Etätöitä voi tehdä vaikka mistä käsin.

Ja ne pestit. Ensin ne kaksi kesätyötä ja sitten yksi keikka.

Infon alumni-kysely 2021.

Kaksi vuotta sitten Inkeri Rouvinen teki upean kyselytutkimuksen meidän alumnille. Tuloksia mm. täällä. Tehdään tämä kysely aina 2v välein, joten tehtäväsi olisi toistaa sama kysely. Edellisen työn jäljiltä on kysymykset, yhteystiedot sekä analyysit, ja myös tietosuoja yms -protokollat, joten puhtaalta pöydältä ei pidä aloittaa. …


Kevään saapuessa kaksi kurssia vievät meidät trollipeikkojen ja kv-politiikan maailmaan… tietotekniikalla ratsastaen. Tänä vuonna yhteistyökumppanina The Ulkopolitist -verkkolehti. Toinen kurssi on avoin kaikille, ja toisellakin on 5 paikka “ei-opiskelijoille”.

Trolleja ja trollausta pitää opetella, jotta sitä on mahdollista torjua. Photo by Grianghraf on Unsplash.

CS-E4470 Informaatiomanipulaatio, 5op

Kantolan Vesan kolmatta kertaa vetämä kurssi pyörähtää käyntiin IV-periodissa 10.3. Tämä on se kurssi, josta Hesarikin kirjoitti aikanaan: “Aalto-yliopiston kurssilla opetellaan trollaamaan. Kurssilla opiskelijat kehittävät erilaisia keinoja yhteiskuntarauhan horjuttamiseksi.”

Paikkoja on rajallinen määrä, joten ilmoittaudu ajoissa Oodissa. Kurssin luennot/työpajat ovat keskiviikkoisin 16–18.

HUOM! Kurssilla on jälleen 4 kpl paikkoja työelämän konkareille. Eli mukaan pääsee ilman opinto-oikeutta, ilmoittautumalla täällä. Mukaan päässeet ulkopuoliset saavat erillisen opinto-oikeuden joka maksaa 75€ (15€/op). …


Mitä Infolle kuuluu ja miltä tuleva kevät/talvi näyttää? Pandemian tuoma etäopiskelu on jo arkea, ja samalla kaikkea mielenkiintoista tapahtuu ja ohjelma puksuttaa eteenpäin kuin proverbiaalinen mummo lumessa.

…ja nämä puolivuosikirjeet ovat siis minun (Risto) vinkkelistä, joten ripaus suolaa mukaan, koska jotain varmasti unohdan mainita tai en ole tietoinen jostain jutusta.

Nyt on lunta! Hiihtämään siitä kuvan tyyppä!

Etäopiskelu

Tässä vaiheessa kaikki ovat varmaan jo kokeneita konkareita etäopiskelussa, ja moni on varmaan aika kypsä siirtymään pois siitä. Se mitä olen kuunnellut opiskelijoita, niin joillekin tämä “etäily” on sopinut mainiosti, joillekin taas todella hankalaa, ja monelle se on ikävä kivi kengässä mutta ei mitenkään mahdoton este. …


Etsimme just nyt Infon viestinnästä vastaavaa osa-aikaista tekijää, joka ottaisi haltuun ohjelman näkyvyyden; erityisesti lukiolaisille, työelämään ja opiskelijoille.

Photo by Pavan Trikutam on Unsplash.

Nyt on haku auki 5kk pestille (tammi-toukokuu) Informaatioverkostojen ohjelman viestinnän & näkyvyyden hoitajalle. Käytännössä työ olisi informaatioverkostot.fi sivuston ylläpitoa, kehitystä, parantelua ja markkinointia.

Olisit osa Infon “syömähammasta” eli operatiivisen kehittämisen ja tuotteiden tiimiä, jossa nyt mukana COO:t Ken Riippa ja Nestori Lautanala, EduHexin tuotepäällikkö Katri Mäki-Kullas ja Sosiaalisen Median Ilmiöt -verkkokurssin tuotepäällikkö Kiri Huhtanen. Lisäksi olisit yhteyshenkilö Aallon markkinoinnin, SCI:n ja laitosten markkinoinnin ja Athenen abimarkkinoinnin suuntaan.

Lisäksi III-periodin Kasvuhakkeroinnin kurssin harkkatöissä lukiolaisille suunnattu case kaipaa omistajaa, joten tämä olisi heti ensimmäisiä…


Third year in a row, together with Columbia Road we run the popular hands-on course on growth hacking, i.e., “getting things done” in the digital world. Course size is limited to 20 students, so we’ll figure out how to choose the students.

Photo by Micheile Henderson on Unsplash.

Growth hacking? Eero Martela from Columbia Road explains:

It is an approach for growing a business through rapid experiments in customer touchpoints. Typically growth hacking activities are a combination of marketing, software development, sales, service design, and analytics. In short, it’s about trying all (morally and legally approved) means in order to achieve tactical growth.

The course

The course starts…

Risto Sarvas

Professor, Designer, Engineer

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store